Yumuktepe’yi turizme kazandırabiliriz | MERTİD
 
 Haberler

Yumuktepe’yi turizme kazandırabiliriz

MERTİD Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol ve Yönetim Kurulu üyeleri, Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı’yı ziyaret ederek, Yumuktepe’nin önemini anlattı

MERTİD Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol ve Yönetim Kurulu üyeleri, Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı’yı ziyaret ederek, Yumuktepe’nin önemini anlattı.

BUKET TEKİN

MERTİD Başkanı İzol, “Siz gönlümüzün adayıydınız. Seçilmeniz Mersin’e çok şey katacaktır. Üniversitenizle birlikte, özellikle Yumuktepe kazılarını çok yakından takip ediyoruz. Yumuktepe Höyüğü çevresinin 3. Derece sit alanı ilan edildiğinden dolayı, burada mevcut kötü yapılaşmanın korunacağından dolayı buranın dokusuna uygun düşmeyeceğine inandığımız için, bu çevrenin 3. Derece sit alanından çıkarılması lazım. İşte o zaman Yumuktepe’yi turizme kazandırabiliriz. Özellikle bu bölgeye butik oteller, şık restoranlar açılırsa, Yumuktepe turizme kazandırılır” dedi. 5’te

MERTİD Başkanı Hamit İzol, turizmciler olarak her zaman Mersin’in gelişimine katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

İzol, “Daha önce Sayın Valimiz Özdemir Çakacak’la yaptığımız görüşmelerde, Mersin’in tarihini daha ön plana çıkarmak için büyük oteller yerine butik oteller yapabileceğimize söylemiştik. Mersin tarihi dokusu ile dünyanın sayılı yerlerinden biri. Biz turizmciler olarak bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz ve bu konuda Mersin Üniversitesi ile işbirliğine her zaman hazırız” dedi.

SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ KAPANMAK ÜZERE

Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Üniversite olarak her zaman turizmcilerin yanında olacaklarını ve Mersin’de turizmin gelişmesi için çaba harcayacaklarını söyledi.

Çamsarı, “Mersin denilince akla ilk gelenler deniz, tarım, su, turizm oluyor. Böylesine birçok objeyi içinde barındıran bölgemize ışık tutmazsak bunların hiç faydası olmaz. Bununla ilgili ne fakülte açarsanız açın bir getirisi olmaz. Şuanda Su Ürünleri Fakültesi 17 öğrenciyle kapanmak üzere. Üniversite ile kalkınmazsanız. Kent kalkınırsa Üniversite de kentle birlikte kalkınır. Biz bu sorunların çözüm odağında olmak için aday olduk. Mersin Üniversitesi olarak kentle bütünleşip, projelerimizi hayata geçirip, kentin kalkınması için Mersin’in tüm dinamikleri ile birlikte mücadele edip, Üniversiteyi halka açacağız” diye konuştu.




 Arkadaşına Gönder          


 
 Reklam
 
 
 İlçeler Hakkında
 


ANASAYFA İLETİŞİM SIK KULLANILANLARA EKLE FACEBOOK TWITTER GİZLİLİK İLKELERİ
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. mertid.org.tr Copyright 2013-2024 Tüm hakları saklıdır.

URA MEDYA