SEZONU AÇTIK | MERTİD
 
 Haberler

SEZONU AÇTIK

Bu yıl 39.’su düzenlenen Turizm Haftası, MERADA Center’da yapılan coşkulu törenle açıldı

SEZONU AÇTIK

 

 

Bu yıl 39.’su düzenlenen Turizm Haftası, MERADA Center’da yapılan coşkulu törenle açıldı. Vali Özdemir Çakacak, Mersin’in turizmde hak ettiği pastayı alması için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

ABDULLAH ÖZTÜRKMEN

Açılış törenine Vali Özdemir Çakacak, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, MERTİD Başkanı Hamit İzol, Turizm Platformu Başkanı Numan Olacar, turizmciler ve işadamlarının yansıra vatandaşlarda katıldı.

TURİZM, BARIŞI SAĞLAR

Vali Çakacak, “Turizm, sadece gelir getiren bir sektör değil, aynı zamanda barışı sağlar. Çünkü turizm içinde barındırdığı kültürler, diller, dinler ve ülkeler arasındaki diyalog barışı sağlar. Ülkeler arasındaki sınırların kalkması, ulaşım imkanların gelişmesi ve toplumların refah seviyesinin yükselmesi neticesinde turizm hareketleri büyük bir ivme kazanmış, insanların yeni yerler görme, farklı kültürleri keşfetme ve yeni insanlarla tanışma isteği turizm sektörüne hızlı bir ilerleyiş sağlamıştır. Bu illerin başında da Mersin geliyor. 321 Km sahil bandı ile Mersin bir turizm cennetidir” dedi.

6.SIRADAYIZ

Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, “Turizmde büyük bir ilerleme sağladık. Şuan Antalya’dan daha avantajlı bir durumdayız. Bugün Mersin’de turist olarak gelen yüzbinleri konuşuyoruz. Bu rakamlar yakında milyonları bulacak. Mersin sadece sahili ve denizi ile değil, kültür ve tarihi dokuları ile de farklı bir misyona sahiptir. Tarsus, Silifke ve Erdemli’deki ören yerleri inanç turizmi için çok önemli yerler ve buraları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

BU TOPRAKLAR BİZE EMANET EDİLDİ

TURSAB Başkanı Ulusoy, “Bu topraklar bize miras bırakıldı. Biz bu mirasa en iyi şekilde sahip çıkmalıyız. Bu miraslardan biri de Mersin. Mersin,  her türlü turizmin yapılabileceği bir potansiyele sahip kentimiz. 4 Mevsimin yaşandığı Mersin’de, 4 mevsim turizmin yapılabileceği bu yerde, turizmin gelişebilmesi için sadece turizm alanları yapılması yetmiyor. Kongre merkezlerinin de yapılması gerekiyor. 2014 yılında Türkiye’ye gelen turist sayısı bir önceki yıla göre % 5,5 civarında artış göstererek yaklaşık olarak 37 milyona ulaşmış ve ülkemiz, en çok turist çeken ülkeler sıralamasında 6’ıncı sıradaki yerini korumuştur” şeklinde konuştu.

MERSİN’E BUTİK OTELLER

MERTİD Başkanı Hamit İzol ve Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Çukurova havaalanının biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini ve havaalanı ile birlikte Mersin’in büyük bir sıçrama yaşayacağını savundular. Tarsus, Kazanlı Turizm projesi içinde konuşan İzol ve Olcar, “Tarsus, Kazanlı projesi hayata geçmeyecekse, biz turizmciler olarak oraya butik oteller yaparak, o bölgemizi turizme kazandırabiliriz. Suriye’de yaşanan iç savaştan sonra turizmciler olarak zor günler yaşadık. Ancak Kuzey Irak’la yaptığımız ikili ilişkilerle, Iraklı turistleri Mersin’e kazandırdık ve otellerimizdeki doluluk oranları arttı” diye konuştular.




 Arkadaşına Gönder          


 
 Reklam
 
 
 İlçeler Hakkında
 


ANASAYFA İLETİŞİM SIK KULLANILANLARA EKLE FACEBOOK TWITTER GİZLİLİK İLKELERİ
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. mertid.org.tr Copyright 2013-2024 Tüm hakları saklıdır.

URA MEDYA