BİZ MERSİN’İZ | MERTİD
 
 Haberler

BİZ MERSİN’İZ

Valilik himayesinde yapılan ve MEBİDER koordinatörlüğü ile Mersin’deki hemşeri ve kültür dernekleri işbirliğinde gerçekleştirilen 2. Mersin Kültürler Festivali coşkulu bir törenle başladı

BİZ MERSİN’İZ  

Yazar: GAMZE 19 Nisan 2015 Kategori:GÜNDEM Yorum yap

 

Valilik himayesinde yapılan ve MEBİDER koordinatörlüğü ile Mersin’deki hemşeri ve kültür dernekleri işbirliğinde gerçekleştirilen 2. Mersin Kültürler Festivali coşkulu bir törenle başladı.

ÖZNUR KILIÇ

’Biz Mersin’iz, Mersin Türkiye’dir sloganı ile yola çıkan Mersinliler, tren garından Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

MERSİN, TÜRKİYE’NİN KÜÇÜK BİR ÖRNEĞİ

Vali Özdemir Çakacak, “Her zaman Mersin, Türkiye’nin küçük bir örneğidir diyoruz. İşte bugün MEBİDER tarafından düzenlenen bu festivalle ülkemizin dört bir yanının kültürünü ilimizde bir daha yaşatacağız. Festivale katılan 60’a yakın Hemşehri derneğimiz, birlik beraberlik içerisinde hem kültürlerini devam ettirmek, hem de bulundukları yörenin insanları ile birlikte olmak, kültürlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışıyorlar” dedi.

BİZ MERSİN’İZ, MERSİN TÜRKİYE’DİR

Çakacak, “ Bunlar, bizim zenginliğimiz. Biz öyle bir ülkeyiz ki; sahip olduğumuz bu farklılıklar bizi zenginleştiren hususlar. Mersin Kültürler Festivali ile bunu bir kez daha hep birlikte yaşayacağız. Binlerce yıllık medeniyetlere beşiklik etmiş Mersin, farklılıklarının gücünü bilerek, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan bir kardeşlik ve barış şehridir. Festivalin, birlik beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz Mersin’iz, Mersin Türkiye’dir” diye konuştu.

Vali Özdemir Çakacak, bu yılki teması “Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı” olan Kutlu Doğum Haftası ile festivalin aynı günlerde kutlanmasının anlamlı olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ise festivalin Mersin’deki çok renkliliğin, birlikteliğin ve beraberliğin sembolünü bugüne taşıyan bir açılım olduğunu belirterek, “Mersin, tarihi boyunca çok dinli çok renkli, çok milletli bir yaşamın barış şehri olmuştur. Bu festival, Mersin için aynı dili, aynı fikri, aynı işi paylaşmak adına bir şanstır. Buradaki sinerji, şehrimizi dünyada daha iyi bir noktaya getirmek için önemli bir fırsat” diye konuştu.

MEBİDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytekin Kemik de bir konuşma yaparak festival ile ilgili bilgiler verdi ve etkinliğe katkı koyan kamu kurumu ile sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Mersin’in Yaşayan Değerleri Ödül Töreni ile hattat Etem Çalışkan, orkestra şefi Murat Kodallı ve Mersinli hayırsever Eyüp Aygar’a “Mersin’in Yaşayan Değerleri Ödülleri’ takdim edildi.

ÇAKACAK, HALAY ÇEKTİ

Açılış kurdelasının Vali Çakacak, protokol üyeleri ve ödül alan isimler tarafından kesilmesinin ardından Çermikliler Derneği Türk Halk Müziği konseri düzenlendi. Çakacak, törenin sonunda stantları inceleyerek festivale katılan dernek üyeleri ve halkla bütünleşti. Halkla halay çeken ve kendisine sunulan ikramlardan tadan Vali Çakacak’a, en büyük ilgi bir önceki görev yeri olan Kırşehir standında gösterildi.

Hemşeri ve kültür derneklerinin kendi yörelerine özgü konser, yöresel oyunlar ve yöresel tatları ziyaretçilerin beğenisine sunduğu festival kapsamında 3 Boyutlu Mersin Fotoğrafları Sergisi,  Mersin Devlet Opera ve Balesi Lüküs Hayat Müzikali, Aşuk ile Maşuk Seyirlik Oyunu ve animasyon gösterilerinin Mersinlilerle buluşacağı bildirildi.




 Arkadaşına Gönder          


 
 Reklam
 
 
 İlçeler Hakkında
 


ANASAYFA İLETİŞİM SIK KULLANILANLARA EKLE FACEBOOK TWITTER GİZLİLİK İLKELERİ
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. mertid.org.tr Copyright 2013-2024 Tüm hakları saklıdır.

URA MEDYA