Doğu Akdeniz’de Turizmcilerin Yılbaşı Beklentisi Düşük | MERTİD
 
 Haberler

Doğu Akdeniz’de Turizmcilerin Yılbaşı Beklentisi Düşük

Mersin Turizm Platformu Başkanı Olcar: "Yılbaşı ve bayram gibi günlerde Ortadoğu’nun zengin, para harcayan turistleri bölgemize gelirdi

Mustafa Güngör - Sahip olduğu tarihi ve turistik mekanların yanı sıra uygun iklimiyle de öne çıkan Mersin'de, turizmciler bu yılbaşından umutlu değil.

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, AA muhabirine, Mersin'in, 321 kilometre kıyı şeridi bulunan kentin, turizm açışından önemli kentlerinden olduğunu söyledi.

Mersin'in, kültürel değerleri ve inanç turizmiyle de öne çıktığına dikkati çeken Olcar, "Mersin, cazibe merkezi olma yönünde pek çok imkanı bünyesinde barındırıyor. Bu değerleri tanıtmak için elimizden geldiği kadar çalışıyoruz" dedi.

Mersin'in, bu yıl talihsiz sezon geçirdiğini belirten Olcar, şöyle konuştu:

"Bunun sebebi, yakın bölgede oluşan savaş ve iç karışıklık. Bunlar sadece bölgeyi ülke turizmini de etkiliyor. Mersin'in 2012 yılında başlattığı kruvaziyer projesi var. Şu ana kadar 13 gemi ağırladık. Gittikçe ivme kazanan bir projeydi ancak yaşanan karışıklık nedeniyle Doğu Akdeniz'in tamamında bunu kaybettik diyebiliriz. Gemiler artık bu bölgelere gelmiyor. Yılbaşı ve bayram gibi günlerde Ortadoğu'nun zengin, para harcayan turistleri bölgemize gelirdi. Ne yazık ki yaşanılan durumlar Ortadoğu'dan bölgemize gelen turisti de etkiledi. Bunlar ciddi anlamda para harcayarak bayramda, yılbaşında bölgemizin ekonomisine katkı sağlamaktaydı. Mersin, bu noktada turist açısından şanssız bir dönem yaşıyor."

Kentin uygun iklimiyle tatilcilere avantaj sunduğunu aktaran Olcar, Mersin'i tercih edecek turistlerin yılbaşında denize bile girebileceğini sözlerine ekledi.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan da yılbaşına sayılı günler kalmasına rağmen bunun turizm yönünle kente yansımadığını söyledi.

Beklentileri olmadığından hazırlık da yapmadıklarını ifade eden Çalışkan, "Türkiye'ye Yılbaşı gelmiyormuş gibi bir hava var. Avrupa'da her taraf süsleniyor, yılbaşına hazırlık yapılıyor ama bizde hala hazırlık, beklenti yok. Çok ucuz fiyatlarla Yılbaşı programı yapıyoruz ama yine de gelen yok" dedi.

Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkan Yardımcısı Mustafa Kale ise Türkiye'de tatil için rezervasyon alışkanlığı olmadığını belirterek, son günlerde talep gelebileceğini kaydetti.

Kale, "İnsanlar yılda bir kere eğlence yapıyor, buna zaman ayırıyor. 30 yıldır Yılbaşı programı yapıyorum, 15 gün kala 'doluyum' diyemedim ama yılbaşında odalar doluyor. Otellerin dolacağını düşünüyorum" diye konuştu. - Mersin




 Arkadaşına Gönder          


 
 Reklam
 
 
 İlçeler Hakkında
 


ANASAYFA İLETİŞİM SIK KULLANILANLARA EKLE FACEBOOK TWITTER GİZLİLİK İLKELERİ
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. mertid.org.tr Copyright 2013-2024 Tüm hakları saklıdır.

URA MEDYA