ÇUKTOB MERSİN’DE | MERTİD
 
 Haberler

ÇUKTOB MERSİN’DE

ÇUKTOB Çukurova Turistik İşletmeler ve Otelciler Birliği 24 yıl sonra Mersin’e geçti. Turizmci Murat Demir, ÇUKTOB’un yapılan Genel Kurulunda yönetim kurulu başkanı oldu

ÇUKTOB Çukurova Turistik İşletmeler ve Otelciler Birliği 24 yıl sonra Mersin’e geçti. Turizmci Murat Demir, ÇUKTOB’un yapılan Genel Kurulunda yönetim kurulu başkanı oldu.

ABDULLAH ÖZTÜRKMEN/ ÖZEL

Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye başta olmak üzere bütün Çukurova’yı içine alan ÇUKTOB, bölgedeki turizmin kalkınması için kan değişikliğine gitti.

BÖLGE TURİZMİNİ KALKINDIRMAK İSTİYORUZ

ÇUKTOB Başkanı Murat Demir, illerin değil bölgenin turizmde kalkınması için illerdeki Turizm ve Ticaret odaları ile bir araya gelerek, ortak bir çalışma içerisinde turizme katkı sunmaya çalışacaklarını söyledi.

Demir, “Biz bulunduğumuz şehiri değil, Çukurova bölgesini turizme kazandırmak ve kalkındırmak istiyoruz. Çukurova binlerce yıl çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu tarihi dokuları koruyarak, onların turizme kazandırılması ve turistik tesislerin biran önce yapılması için ÇUKTOB olarak bütün girişimlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Bütün bölgeyi kucaklayacağız” dedi.

PASTADAN YETERİ KADAR PAY ALAMIYORUZ

İzmir, Antalya gibi illere oranla pastadan yeteri kadar pay alamadıklarına dikkat çeken Demir, “Çukurova’nın her alanı tarihi yerlerle doludur. Çukurova bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Biz yıllardır bunu değerlendiremedik. Yeterli sayıda konaklama tesislerimiz olmadığı gibi, turizm alt yapısında da geç kalmış bir bölgeyiz. Biran önce turizm alt yapısını bitirmeli ve Çukurova bölgesinin turizmde hak ettiği pastayı almasını istiyoruz” diye konuştu.

DAHA ÇOK TANITIM

‘Bölgesel turizmde etkin rol alabilmeliyiz’ diyerek sözlerine başlayan Demir, “ Ülkemize gelen yabancı turistlerin önemli bir bölümünü başta Adana olmak üzere Mersin, Hatay illerinde ağırlayabilmemiz için yeterli yatak kapasitesine ulaşmalıyız. Hepsinden de önemlisi Çukurova bölgesini tanıtabilmek için bir dizi çalışmalar yapmalıyız. Bunların başında yurt dışındaki ve yurt içindeki fuarlara katılıp, bölgemizin tanıtımına yönelik argümanları gelenlerle paylaşarak ve Çukurova Bölgesi hakkında bilgiler vererek, dikkatleri bu bölgeye çekebiliriz” şeklinde konuştu.




 Arkadaşına Gönder          


 
 Reklam
 
 
 İlçeler Hakkında
 


ANASAYFA İLETİŞİM SIK KULLANILANLARA EKLE FACEBOOK TWITTER GİZLİLİK İLKELERİ
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. mertid.org.tr Copyright 2013-2024 Tüm hakları saklıdır.

URA MEDYA